Roolipelitapahtuma Ropecon

Ropecon on Suomen suurin roolipelitapahtuma, joka toteutetaan sekä harrastajien että vapaaehtoistyövoiman voimin toisille harrastajille. Vuodesta 2016 eteenpäin tapahtumafestivaali on järjestetty Helsingin Messukeskuksessa aiemman Espoon Dipolin sijaan. Vuonna 2017 Ropeconin teemana ovat klassikot ja sinne odotetaan yli 4000 vierailijaa.

meKyseessä on 24. Ropecon tapahtuma ja teeman odotetaankin näkyvän selvästi kävijöiden asuissa ohjelman lisäksi. Ohjelmassa on jokavuotiseen tapaan jotain kaikenikäisille larppien, rooli- ja lautapelien, kortti- ja figuuripelien ystäville. Lisäksi ohjelmassa on peliturnauksia, luentoja, työpajoja ja paneelikeskusteluja roolipelaamiseen liittyvistä aiheista.

Tapahtumassa jaetaan vuosittain Kultainen Lohikäärme ja Vuoden Peliteko -palkinnot roolipelaamisen edistämisestä Suomessa. Vuonna 2016 Vuoden Peliteko – palkinnon sai Ilona Lamminen opinnäytetyöllään Noppia ja sanataidetta: roolipelikerho kirjastossa. Työ on opas roolipelikerhon perustamiseen kirjastoille. Julkaisu pohjautuu Kouvolan kaupunginkirjastossa toteutettuun tuotantoon vuonna 2016. Vuoden Peliteko -palkinto myönnetään ansiokkaasta toiminnasta, julkaisusta tai teosta ei-digitaaliseen pelaamiseen liittyen. Palkinnon kanssa samaa teemaa jatkoi vuonna 2016 ohjelman aloittava messuaukiolle saapuva kirjastoauto, jossa oli paljon scifi- ja fantasia-aiheisia kirjoja ja pelejä, elokuvia ja paljon muuta kiinnostavaa aiheesta kiinnostuneille.

Ropecon tarjoaa kävijöilleen perinteiseen tapaan myös pukukilpailuja. Kilpailussa on useita eri kategorioita. Ne ovat: yksilö, ryhmä, yleisön äänestämä, villi kortti ja lähdemateriaaliin pohjautuva. Pukukilpailuun on lisätty mahdollisuus esitellä asuaan lavalla. Lavanäytös esitetään myös live streamina. Odotettavissa on siis paljon erilaisia conpukuja ja paljon hauskanpitoa, mikä näkyy varmasti roolipelifestivaalien ulkopuolellakin.

Tapahtumassa järjestetään muitakin kilpailuja ja turnauksia, joista mainittakoon perinteinen Vampire: the Eternal Struggle -EM-karsinta. Turnaukseen ilmoittaudutaan paikan päällä ja se kestää myöhään yöhön eli mukaan haluavien kannattaa varata mukaan eväitä ja kahvia turnauskestävyyden lisäksi. Keräilykorttipelien saralta mainittakoon supersuosittu MTG eli Magic: The Gathering. Vuonna 2016 ohjelmaan kuului myös Mike Pohjolan kirjoittama hevimusikaalinäytös 1827 Hevimusikaali ja livemusiikkia.

Ohjelmaan kuuluu paljon myös aloittelijoille sopivaa ja helposti lähestyttävää sisältöä sekä aikuisille että lapsille, jotka on pyritty huomioimaan mahdollisimman hyvin esimerkiksi painottamalla häirinnänvastaista käyttäytymistä tapahtumassa. Ropeconia ja tapahtumaan liittyvää toimintaa ja ohjelmaa voi seurata heidän “internet-sivuillaan” http://www.ropecon.fi, “Facebookissa” https://www.facebook.com/ropecon, “Twitterissä” https://twitter.com/ropecon ja “Youtubessa” https://www.youtube.com/user/RopeconRy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *