Popcult Helsinki

Mitä tapahtuu, kun aikuiset innostuvat lasten piirretyistä? Entä mikä oli suosikkipiirrettysi lapsena? Vai oliko lempihahmosi esimerkiksi jostain pelistä? Pidätkö Witcheristä vai pelaatko World of Warcraftia? Tai onko suositusta anime- ja mangatuontannosta Naruto, Full Metal Alchemist vai The Seven Deadly Sins lempparisi? Vai oletko ennemmin Star Wars tai Lord of the Rings fani? Entä pukeuduitko lapsena piirrettysi lempihahmoksi? Autatko lastasi pukeutumaan nyt omansa? Onko teillä kotona peruukkeja? Mitä hyötyä siitä on, kun aikuiset fanittavat nykyajan piirrettyjä tai pelaavat Pokémon Go:ta kaupungilla?

DSC09955Popcult Helsinki järjestetään vuonna 2017 6.–7.5. Scandic Marina Congress Centerissä merellisessä ympäristössä. Tapahtuman juuret ovat tänäkin vuonna suuren fanijoukon keränneissä tv-sarjoissa, elokuvissa, peleissä, sarjakuvissa ja kirjoissa. Popcult Helsinki on tapahtuma, joka tarjoaa ohjelmaa puku- ja suunnittelu- sekä pukuvideokilpailuista erilaisiin haastatteluihin. Populäärikulttuuriin liittyvää ohjelmaa riittää vaikka toisille jakaa luentojen, videoesitysten, keskustelupaneelien, musiikki- ja show-esitysten sekä cosplayn ja erilaisten pukukilpailujen muodossa. Cosplay-kilpailussa on kolme sarjaa: pukukilpailu, designpukukilpailu ja CMV-kilpailu.

Klassisessa pukukilpailussa kilpailijat esikarsitaan ja valitut pääsevät esittelemään pukuaan lavalla tuomareiden edessä. Puku on täytynyt tehdä itse ja sen on pohjauduttava lähdemateriaaliin, jonka alkuperämaalla ei ole rajoituksia. Kilpailuun saa osallistua yksin tai pareina. Arviointi perustuu kädentaitoihin.

Designpukukilpailussa puvun aiheen voi valita itse. Se voi perustua aivan mihin vain. Puvun tulee olla itse suunniteltu ja valmistettu. Referenssi ja suunnitelmat, johon puku perustuu täytyy esittää tuomaristolle. Kilpailuun osallistutaan yksin tai maksimissaan viiden henkilön ryhminä. Pukua esitellään lyhyesti yleisölle ja tuomareille mutta on kuitenkin huomioitava, että esityksen merkitys tuomaroinnissa on vähäinen. Kilpailijoiden on kuitenkin syytä ottaa huomioon lavan koko ja lisäksi myös esimerkiksi valaistus.

CMV-kilpailu on avoin musiikkivideokilpailu kaikille editoijille, kuvaajille ja cosplayaajille. Tuomaristo arvioi parhaat videot sekä teknisesti, että tarinallisesti. Lähdemaa ja aihe ovat vapaasti valittavissa mistä tahansa kirjasta, pelistä, elokuvasta tai muusta, kunhan hahmot ovat tunnistettavissa. Mikäli osallistujia on runsaasti, kilpailussa suoritetaan esikarsinta ja tässä tapauksessa videot esitetään ja voittajat julkaistaan loppukilpailussa Popcult Helsinki tapahtuman yhteydessä.

Popcult Helsinki – tapahtumaa voi seurata internet-sivujen https://popcult.fi/helsinki-2017 lisäksi sosiaalisessa mediassa Twitterissä osoitteessa https://twitter.com/popcultfi, Facebookissa https://www.facebook.com/popcultfi ja Instagramissa osoitteessa https://www.instagram.com/popcultfi/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *