Ikärajaton ja pääsymaksuton anime sekä pelitapahtuma Hypecon

Hypecon on Hyvinkäällä toukokuussa järjestettävä pääsymaksuton peli ja anime-tapahtuma (esimerkiksi Magic: The Gathering, miniatyyripelit jne). Kaikki sisältö on suunniteltu niin, että kaikenikäiset voivat osallistua eikä K-18 rajoituksia ole lainkaan. Hypecon on tapahtuma, jonka sisällön suunnitteluun voi osallistua ihan jokainen iästä ja asuinpaikasta riippumatta. Sen järjestämistä koordinoi Nuorisopalvelut sekä conitea. Tapahtuman ideointiin ja suunnitteluun voi osallistua facebookissa “https://www.facebook.com/hypehypecon”. Sosiallisen median suunnitteluportaalin lisäksi on perustettu tiiviimpää yhteistyötä tekevä conitea-ryhmä, joka koostuu aiheesta ja tapahtumasta kiinnostuneista henkilöistä ja vastaa osaltaan myös tapahtuman suunnittelusta.

Hero Hype Comic con 2016 promo 9Hypecon järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012. Alkuperäinen ajatus oli järjestää yhteinen tapahtuma Onigiri- ja Warhammer-kerhojen toimesta. Vuonna 2012 tapahtuma koordinoitiin lyhyellä aikataululla ja tarkoituksena oli järjestää eri kerhojen päätöskerta, joka kuitenkin muotoitui ja laajeni pienimuotoiseksi con-tapahtumaksi. Pienimuotoisuuden vuoksi tapahtumaa ei juurikaan markkinoitu, mutta siihen osallistui kuitenkin paikanpäällä Hyvinkään kaupungintalolla 450 henkeä. Tämän lisäksi tapahtumaa saattoi seurata netin kautta jopa 650 henkilöä. Sittemmin Hypecon on paisunut sekä kävijämäärältään, että ohjelmallisesti. Vuonna 2016 kävijöitä oli 2000 ja ohjelman life stream -nauhoitetta on katsottu YouTube:ssa “https://www.youtube.com/watch?v=BV0zqlwJWTY” lähes yhtä monta kertaa.

Onigiri on anime&manga -kerho yläasteikäisille ja toiseen asteen opiskelijoille. Kerhossa käy joka viikko 30-45 henkeä ja kerhon facebook-ryhmään https://www.facebook.com/groups/233385238237 kuuluu noin 80 jäsentä. Kerho kokoontuu Hyvinkäällä ja siellä on ohjattua toimintaa, johon voi osallistua niin halutessaan. Ohjelma voi olla esimerkiksi Anime-leffan katsomista tai askartelua.

Warhammer-kerto kokoontuu myös Hyvinkäällä. Se on toiminut vuodesta 2007 asti. Kerhon toiminta pohjautuu miniatyyripeleihin. Pelaajat rakentelevat ja maalailevat pääasiassa scifi- ja fantasia-aiheisia miniatyyrihahmoja, joilla sitten käydään erilaisia strategisia taistelupelejä erilaisilla pelikentillä kuten metsissä tai linnan raunioissa. Toiminnan aikana kerhoon on osallistunut yli 100 pelien harrastajaa. Monet keskittyvät rakennus- ja maalaustekniikoiden opetteluun, mutta kerholle on mahdollista mennä myös tutustumaan harrastukseen.

Hypecon-tapahtuman ohjelmaan kuuluu esimerkiksi taidekuja, miittejä ja erilaista puhe- ja kilpailusisältöä. Tapahtumassa järjestetään esimerkiksi piirustuskilpailu ja Hall Cosplay – kilpailu, johon valitaan 10 osallistujaa kävijöiden joukosta. Puvun on oltava 90 % itse tehty ja sen tulee esittää jotain olemassa olevaa ja tunnistettavaa fiktiivistä hahmoa, josta on olemassa valmiita ja virallisia kuvia tai taidetta. Hypecon-tapahtumaa voi seurata myös Twitterissä osoitteessa https://twitter.com/Hypecon_.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *