Anime- ja roolipelitapahtuma Tracon

Tracon on Suomen suurimpia animetapahtumia Animeconin lisäksi siinä, missä se on myös maamme suurimpia roolipelitapahtumia Ropeconin rinnalla. Se on järjestetty Tampereella vuodesta 2005 alkaen ja se tarjoaa runsaasti ohjelmaa japanilaisesta populaarikulttuurista kiinnostuneille. Tracon kerää vuosittain yhä enemmän ja enemmän kävijöitä. Vierailijoiden lukumäärä on kasvanut noin tuhannesta viiteen ja puoleen tuhanteen vuoteen 2015 mennessä. Kasvavan kävijämäärän vuoksi tapahtumapaikka on jouduttu vaihtamaan Tampereen teknillisestä yliopistosta Hervannasta Tampere Talolle vuodesta 2010 alkaen.

002madokaaTracon on valikoitunut myös conplayn maailmanmestaruuskisojen eli World Cosplay Summitin Suomen karsintapaikaksi. Suomi on osallistunut WCS:ään vuodesta 2008 alkaen. Erilaiset asut ja puvut ovat näidenkin conien ehdoton tunnusmerkki. Traconilla on myös Tracon Hitpoint -niminen alatapahtuma, joka järjestetään itse päätapahtuman kanssa eri aikaan. Tapahtumassa pelataan keräilykorttipelejä, lautapelejä, figuuripelejä ja pöytäroolipelejä. Ohjelmassa on myös luentoja ja muuta ohjelmaa pelaamiseen liittyen.

Traconin päätapahtuma tarjoaa ohjelmaa kahdelle eri kohderyhmälle vaikkakin harrastajaryhmien mielenkiinnon kohteet usein sekoittuvatkin. Sisältöä riittää siis roppakaupalla sekä roolipelien että japanilaisen pop-kulttuurin harrastajille. Ohjelmassa on monipuolisesti työpajoja, kilpailuja ja seurapelejä kaikille lauta-, rooli-, kortti-, miniatyyri- eli figuuri- ja strategiapeleistä kiinnostuneille sekä cosplaysta, animesta ja mangasta sekä muusta japanilaisesta pop-kulttuurista kiinnostuneille ja kaikkea vähän siltä väliltäkin. Traconissa ei kuitenkaan voi pelata uhkapelejä, joita esimerkiksi erilaiset kasinot usein tarjoavat. Viihdettä tarjoaa Taidekuja ja kahdet erilaiset iltabileet, joista toiset ovat K18 ja toiset kaikenikäisille. Tapahtumasta tekee erityisen esimerkiksi se, että se on auki lauantai- ja sunnuntaiyön yli. Lippuja viikonlopputapahtumaan ei saa ovelta vaan ne pitää ostaa ennakkoon internetistä. Tapahtumassa voi myös järjestää miittejä eri yleisöille. Asiaan liittyen löytyy lisää tietoa “Traconin nettisivuilta” https://2017.tracon.fi/ohjelma/miitit.

Tapahtuman järjestää Tracon ry, joka on voittoa tavoittelematon yhdistys. Sen päämäärä on kehittää, tehdä tunnetuksi ja edistää roolipeli-, korttipeli-, lautapeli-, miniatyyripeli-, animaatio-, elokuva- ja sarjakuvaharrastuksia sekä myöskin niiden alakulttuureita. Vuonna 2017 Traconin teemana ovat pahikset ja se järjestetään 9.-10.9. Tracon Hitpoint järjestetään puolestaan 4.- 5.3. Uutisointia ja tulevaa ohjelmaa voi seurata “Traconin internetsivujen”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *